Onze olijfolie’s, kleinschalige ambachtelijke productie

april 17, 2021

  1. San marzano – Puglia

Deze top olijf olie van San Marzano is een echt volle Extra Vergine di Oliva. De olijfbomen liggen verspreid over de wijngaarden van San Marzano, en de olijven worden deels met de hand geoogst. Een volledig natuurlijk product, verkregen door een eenvoudige koude persing van de olijven. Het bevat geen conserveermiddelen en dat maakt hem ook uniek en dat proef je. In de geur een mooie fruitigheid en lichte kruiden zoals munt en laurier maar ook tonen van mineralen en kalk zijn waarneembaar. De smaak is zacht en zalvend met diepe smaak indrukken van fruit, bloemen en groene kruiden.

13,20€ / 500ml

 

https://www.youtube.com/watch?v=NdcAhn6rM7Y&t=42s

2. Willow Creek – Zuid-Afrika

Een Zuid-Afrikaans label voor duurzame, met de hand geoogste en gezonde olijfolie, bekroond met meerdere prijzen in de top 50 van de wereld. Naast olijfolie produceert Willow Creek ook balsamico-azijn.

De olijfbomen gedijen goed in de diepe, kalkrijke grond van de pittoreske Nuy-vallei, in de regio West-Kaap van Zuid-Afrika. Het klimaat van extremen verbetert de smaakprofielen en is dus perfect geschikt voor de teelt van olijven.

De olijven worden met de hand geoogst, om de integriteit van de olijven te beschermen en om zo een EVOO (Extra Virgin Olijf Olie) van topkwaliteit te garanderen.

De olie wordt binnen enkele uren na het oogsten geperst. Zodra olijven worden geoogst,begint namelijk de natuurlijke gisting. Als u geoogste olijven te lang laat staan voordat ze geperst worden, veroorzaakt dit “defecten” zoals té vurige aroma’s.

Het persen van de olie gebeurt met koude extractietechnologie. De olijven worden daarbij geplet en gekneed bij een ideale temperatuur van 28 ̊C. Bij deze temperatuur krijgen we een optimale olieopbrengst terwijl de thermische degradatie van de EVOO wordtvoorkomen. In tegenstelling tot koud persen wordt de EVOO door middel vanmiddelpuntvliedende kracht van de pulp gescheiden.

Willow Creek werkt met een gesloten bottelsysteem om oxidatie van de EVOO te voorkomen.De olijfolie wordt daarom ook gebotteld in donkere, glazen flessen om de olie te beschermen tegen zonlicht en zuurstof.

Een goed getraind proefpanel keurt alle masterblends. Willow Creek neemt ook deel aan internationale & nationale wedstrijden en in 2020 wonnen we reeds 14 prijzen.

7,35€ / 250ml

3. Quinta Do Crasto – Portugal

Quinta do Crasto olijfolie ‘Premium’

14,85€

Een rijke en smaakvolle olijfolie van één van de oudste Port en Olijfolie huizen van Portugal. Het huis is niet gecertificeerd, maar er wordt volledig Biologisch gewerkt!

De Olijfolie: De olijfolie wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde, rijpe olijven die worden vervoerd in kleine kratjes van slechts 25 KG. De olie is vol en smaakvol met tonen van groene olijven en een peperige pittigheid. De Olijfolie is heerlijk om te gebruiken bij stukjes olijvenbrood en een klein beetje zeezout of door salades. Cobrançosa and Madural, authentieke Portugese rassen. Ondanks dat er geen officieel certificaat is word er in de olijfgaarden biologisch gewerkt.

Olijfolie van een superieure kwaliteit! Schitterende, verfijnde en licht peperige Portugese olijfolie.

Olijfolie in de Douro is net zo oud als de wijntraditie in de streek. Deze olijfolie wordt gemaakt van de beste olijven! Het huis is niet gecertificeerd, maar er wordt volledig Biologisch gewerkt! Het zal dan ook niemand verbazen dat de olijfolies van Quinta do Crasto van een uitmuntende kwaliteit zijn.

Quinta Do Crasto olijfolie ‘ Seleccion’
10,80€
Deze Extra Virgin Olijfolie wordt gemaakt van de traditionele Portugese olijvenrassen Cobrançosa en Madural.
Een rijke en smaakvolle olijfolie van één van de oudste Port en Olijfolie huizen van Portugal.
De olie is vol en heeft een frisse en fruitige smaak.
Deze Olijfolie is heerlijk met stukjes brood en een klein beetje zeezout of door salades.
Een mooie fruitige olijfolie, ook een must op uw tafel, om uw vlees-, vis- en kipgerechten smakelijk aan te vullen.