Het ‘witte goud’ op uw bord…met passende wijnen

Met de komst van het nieuwe aspergeseizoen hebben wij voor u enkele perfecte wijnen geselecteerd welke zich uitstekend laten pairen bij bereidingen met asperges.

Naast de classics stellen we u ook graag enkele out-of-the-box pairings aan u voor!

  1. 2018 Chablis, William févre
Sauvignon en asperges kloppen perfect, maar de krijtbodem van Sancerre vind je ook in Chablis. En ook al is het hier al Chardonnay dat de klok slaat, deze expressie van Chardonnay is een match made in heaven met gestoomde asperges!

Het domein Fèvre is terecht één van de meest gelauwerde namen in Chablis, en dat bewijzen ze doorheen gans hun gamma. Deze Chablis Village legt de lat meteen heel erg hoog: stenig, gerookt en geladen met wit steenfruit terwijl op het pallet de wijn barst van stevigheid en ziltigheid. Alsof je likt aan een steen…

22,30€

 

 

2. 2019, Sapientia, lagar de Moha, Rueda

Sauvignon Blanc & asperges zijn net zoals een café & bier een verhaal dat staat zoals een huis. Om toch iets speelser uit de hoek te komen selecteren wij graag een Sauvignon Blanc uit de gerenommeerde regio Rueda te Spanje. Het frisse, groene en strakke profiel van deze wijn werkt perfect bij asperges.

13,55€

3. 2019 Maccagno, Arneis, Piemonte

Arneis, genaamd naar het lokale dialect voor ‘kleine moeilijke’, is bezig aan een enorm wederopstanding in Piemonte. Dit druifje gedijt het best van al in Langhe, een door Unesco beschermd gebied wereldberoemd om o.a. Barolo & Barbaresco.

De broers Maccagno brengen hier een Langhe Arneis exact zoals het hoort; floraal en gedreven met wit steenfruit maar met een ronde fijne textuur op het pallet en een verfrissend amandelbittertje op de afdronk. Arneis en asperges zijn voor de Noord-Italianen even logisch als een zondag met Italiaans voetbal, ontdek zelf waarom!

Opgericht in 1936, ondertussen 3e generatie met de 2 broers Livio en Corrado Maccagno. Deze cantina produceert de lokale wijnen uit de Roero streekModerne technieken met veel respect voor de traditie. Hier vind je nog de ‘cementen vaten van vroeger’. Wijnen van hoge kwaliteit met zorg geproduceerd. Productie van ongeveer 60.000 flessen.

Onze samenvatting van deze wijnen; traditionele wijnen van hoge kwaliteit, mooi en evenwichtig gamma. Veel groei-potentieel.

Op dit ogenblik hoort Livio Maccagno qua kwaliteit bij de top van de Roero.

13,90€

 

Out of The Box: Bela bela – rose 2020 Pinotage

Nu het betere weer eraan komt, waarom asperges niet roosteren, grillen of BBQ’en? In dit geval mogen we absoluut de witte wijn eens aan de kant laten en opteren voor een sappige, kruidige en aardse stijl van rosé. Geen rosé zonder complexiteit, wel eentje die barst van het karakter en originaliteit.

Deze artisanale Bela-Bela Pinotage Rosé uit de Nuy vallei is een levendige en verfrissende roséwijn met uitbarstingen van verse aardbeien, kersen en rozen aangevuld met een dorstlessende aciditeit.

Heerlijk om te drinken bij salades, pasta, visschotels, sushi en geitenkaas.

8,80€