Gosset Champagne, een van de oudste wijnhuizen van Frankrijk

Gosset vanaf heden ook beschikbaar in Vinotaire!

Naast de gekende Champagnes zoals Ruinart, Ayala, Bollinger, Krug en Dom perignon mag nu ook Gosset Champagne toegevoegd worden aan ons assortiment.

U weet dat wij ook minder gekende Champagnes aanbieden, in de prijscategorie van 25€, denken we maar aan Autreau en Baron Fuente, beide mooie prijs-kwaliteit Champagnes.

Ook de niet-Franse schuimwijnen doen het zeer goed voor ieder wat wils dus. Cava Diagonal, Mabis Prosecco ( Biscardo), cava Extremarium, Bellenda, en de MCC Saronsberg en Genevieve ( vonkelwijn)

En dan vergeten we nog onze exclusieve bubbels uit Lombardije ( Veneto) Franciacorta, La Montina Brut, Extra Brut en Saten.

 

Het legendarische Champagnehuis Gosset staat te boek als het oudste wijnhuis in de regio, waarvan de oorsprong terugggaat tot 1584 toen het werd opgericht door de edelman Pierre Gosset. Hun wijnen, gemaakt in Aÿ, werden samen met de beste Bourgognes geserveerd aan de tafels van de Europese vorstenhoven.
De reputatie van het huis Gosset voor uitmuntende kwaliteit begint in de wijngaarden, waarbij ze enkel de beste druiven selecteren afkomstig van enkel premier- en grand-cru wijngaarden in de Marne regio. En ook in de kelders zetten ze hun doorgedreven zoektocht naar kwaliteit voort, met 4 eeuwen know-how en veel geduld maken ze hier pure gastronische wijnen. Over de jaren heen wisten ze dan ook ontelbare erkenningen te verzamelen voor het volledige gamma van Champagnes die ze aanbieden.
Anders dan vele producenten vermijden ze hier doelbewust de malolactische fermentatie waardoor de wijnen hun appelzuur behouden, wat ze strak en fris maakt en gebruiken ze een verlengde lagering op de ‘lies’ om nog meer de unieke en specifieke eigenschappen van de verschillende druiven en terroirs naar voren te brengen. Het resultaat mag er zijn, zeer dynamische wijnen die zelfs perfect in de kelder kunnen rijpen. Alvorens hun cuvees op de markt te brengen zorgt Gosset zelf voor een optimale rijping tussen de 4 en 5 jaar voor NV Champagnes en tussen de 7 en 10 jaar voor de speciale cuvees. De huisstijl kenmerkt zich in crémige Champagnes met een mooie parel, droog, mooie zuren, vol en met aroma’s van gisten en biscuit.

  • Gosset Brut Reserve: ook beschikbaar in magnum (110€)

43% Chardonnay, 42% Pinot Noir en 15% Pinot Meunier. – 42 euro incl

De Grande Reserve Brut is de signature van Champagne Gosset. Het is de ware expressie van wat Gosset moet uitstralen, aldus de Jean Pierre Mareigner, de keldermeester. De neus geurt dominerend naar fruit gecombineerd met verfrissende tonen.De aanzet is romig en zacht. De Chardonnay zorgt voor de fruitigheid, terwijl de Pinot Noir op zijn beurt verantwoordelijk is voor de structuur van de wijn. Kortom; subtiel en een klassiek karakter!

  • Gosset Blanc de blanc, in etui – 58 euro incl

100% Chardonnay.

De neus geurt mineralig en bloemig, maar ook naar abrikozen, citrus en honing. In de mond zacht en harmonieus met een licht getoaste toets. De algehele indruk is complex, delicaat en verfrissend!

  • Gosset 12 annees de cave minimum – 83 euro