Casa Rojo….nieuwe wijnen uit verscheidene regio’s van spanje, waaronder Macho Man Monastrell (MMM)

september 18, 2021

CASA ROJO

Bij Casa Rojo is wijn meer dan wijn: het is de uiting van een familie, een terroir, een klimaat en dus uiteindelijk van een overlevering. De Spaanse wijnregio’s hebben een roeping, en die erfenis wordt generatie op generatie doorgegeven.

Door zijn ligging aan de Middellandse Zee kent Spanje een heel scala aan lokale druiven. Die blijven honkvast en onveranderlijk ‘hun’ terroir vertegenwoordigen. Al sinds de oudheid groeien deze druiven in deze streek. Bij Casa Rojo hebben ze op die manier veel wijntrends zien gaan en komen. Ze houden vast aan hun traditie, wijn gaat bij hen niet over winst of modes, maar om erfgoed dat moet geconserveerd worden.

Die visie vertaalt zich in een absolute toewijding aan de smaak: wijnbouw, oenologie en het creëren van een topwijn is hun focus. In tegenstelling tot grotere, vaak industrieel georganiseerde wijnhuizen, wordt het proces hier tot de essentie herleid: de kwaliteit van elk glas wijn, en het plezier ervan te genieten.

De druiven worden geoogst en verwerkt met het grootste respect voor de natuurlijke kwaliteiten van de rassen, inheemse gisten en het originele aroma. De Middellandse Zee, haar kenmerkend klimaat, de cultuur die hier heerst: allen drukken ze hun stempel op de wijnen van Casa Rojo. Stichter José Rojo zou het niet anders hebben gewild.

History

Casa Rojo is al tien jaar actief. In de eerste jaren heeft het team gewerkt in de wijngaarden en aan het opbouwen van een infrastructuur. Pas sinds enkele jaren zijn de eerste jaargangen beschikbaar gekomen. Inmiddels komt nu in 2017 de vierde jaargang op de markt met een totaal volume van 500.000 fles. Net als vorig jaar want volume groei is geen doel. Wél een continue ontwikkeling in kwaliteit. Inmiddels zijn de wijnen van Casa Rojo al verkrijgbaar in 44 landen, waaronder, Singapore, Italie, Frankrijk, Nederland, Mexico, Japan, Hong Kong, Australië, Zweden, etc.

 

Visie

De visie van het team is helder. “Een wijn moet een maximale expressie zijn van de bodem, de druiven, het locale klimaat.” Spanje ́s geografie, de klimaatverschillen en de vele grondsoorten maken het land ideaal om wijnen te produceren van zeer uiteenlopende karakters. Casa Rojo werkt met lokaal-regionale druiven en gisten en creëert zo een serie van unieke wijnen die typisch is voor wat Spanje te bieden heeft. Elke Spaanse regio heeft zijn eigen typische druiven, bodem, microklimaat, wijnmaak technieken. Dit is van generatie tot generatie opgebouwd en dat is precies wat elke regio uniek maakt. De enorme diversiteit aan microklimaten, druiven en regio’s geeft ongekende mogelijkheden. In het afgelopen jaren heeft het team de bijna uitgestorven Godello druif afgestoft, opgepoetst en vervolmaakt. Met als resultaat de introductie van de spectaculaire Orange Republic Godello uit de regio Valdeorras.

Wijnen die we verdelen:

  1. La Gabacha, 100% Sauvignon blanc – 11,90
  2. The Orange Republic, 100% Godello – 23;20
  3. CL98 ( gorilla etiket) 100% Tinto Fino – 15,95
  4. Alexander Versus the Ham factory, 100% Tinto de Fino, crianza Vintage – 36,80
  5. MMM, 100% Monastrell,-,23,70 ook beschikbaar in magnum